Міжнародний науково-прикладний журнал
“Теплофізика та Теплоенергетика”

ISSN 2663-7235

Видається з 1979 року

Проблематика: Тепло- і масообмінні процеси; тепло- і масообмінні апарати; теорія і практика сушіння; теплоенергетичні установки; використання та спалювання палива; атомна енергетика; муніципальна та промислова енергетика; енергозбереження; термодинаміка та процеси переносу; екологія теплоенергетичних об’єктів; вимірювання, контроль, автоматизація теплових процесів. Розділи журналу, цілі та проблематика.

Видавець: Інститут технічної теплофізики НАН України.

Засновник: Національна академія наук України.

Періодичність: щоквартально (березень, червень, вересень, грудень) з 2018 року.

Мови видання: англійська, українська, російська (змішаними мовами).

Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації
Серія КВ 2321 від 05.12.1996 р.

З 2019 року журнал змінив назву з “Промислова теплотехніка” (ISSN 0204-3602) на “Теплофізика та Теплоенергетика”.

Головний редактор:  д.т.н., проф. Снєжкін Ю.Ф., академік НАН України.

Заступник головного редактора: чл.-кор. Бабак В.П.

До складу редакційної колегії входять видатні вітчизняні та зарубіжні вчені у складі двох академіків НАН України;  5 член-кореспондентів, 6 докторів наук. До складу редакційної ради входять іноземні вчені з Білорусі, Великобританії, Канади, Китаю, Литви, Німеччини, Польщі, Росії, Румунії, США, Японії.

Категорії читачів: науковці, інженери, технологи, які публікують оригінальні наукові та професійні статті, огляд статей та досліджень. Інструкції для авторів.

Ліцензійні умови: автори зберігають авторське право, а також надають право журналу публікувати оригінальні наукові статті, що містять результати експериментальних і теоретичних досліджень і не знаходяться на розгляді для опублікування в інших віданнях. Всі матеріали поширюється на умовах ліцензії  Creative Commons Attribution License International CC-BY, яка дозволяє іншим розповсюджувати роботу з визнанням авторства цієї роботи і першої публікації в цьому журналі.

Відкритий доступ: Журнал “Теплофізика та Теплоенергетика” дотримується політики відкритого доступу (open access). Усі статті розміщуються безстроково і безкоштовно відразу після виходу номера. Повнотекстовий доступ в режимі реального часу до наукових статей журналу представлений на офіційному сайті журналу у розділі Архіви.

Редакцією журналу було вжито заходів для забезпечення високих етичних та професійних стандартів, заснованих на Принципах прозорості і кращої практики наукових публікацій. Дивись розділ Публікаційна етика.